De pasvorm van PBM is van essentieel belang. Een veiligheidshelm die te los zit, een veiligheidsbril die niet goed afsluit of handschoenen die te groot of te klein zijn; al deze afwijkingen kunnen de effectiviteit van de bescherming verminderen.

  • Helmen: Zorg ervoor dat de helm goed op het hoofd past, met de rand horizontaal en de binnenbanden stevig maar comfortabel aangesloten. Verstel de kinband zodat de helm goed blijft zitten, zelfs bij bewegingen. 
  • Brillen en Gezichtsbescherming: Brillen moeten goed aansluiten rond de ogen, zonder openingen aan de zijkanten. Gezichtsbescherming moet de gehele voorkant van het gezicht bedekken, zonder te knellen of te verschuiven tijdens het werk. 
  • Handschoenen: Kies handschoenen die passen bij de handen van de drager, zonder dat ze te strak of te los zitten. Te strakke handschoenen kunnen de bloedcirculatie belemmeren, terwijl te losse handschoenen het hanteren van gereedschap bemoeilijken. 
  • Ademhalingsbescherming: Zorg ervoor dat het masker goed afsluit rond de neus en mond. Voer een afdichtingscontrole uit door in het masker te ademen en te voelen of er lucht ontsnapt langs de randen. 

Wilt u er zeker van zijn dat de medewerkers altijd goed beschermd zijn? Neem dan vandaag contact met ons op, voor een gratis veiligheidscheck of om te bespreken hoe wij uw organisatie kunnen helpen met het juiste PBM-beleid.  

www.ikas.nl of bel 0321 381 552