Op lange termijn succesvol blijven is voor een organisatie van groot belang. Eén van de tools hiervoor is het voortdurend ontwikkelen van de werknemers. Dit is op verschillende manieren in te vullen, zoals bijvoorbeeld een opleiding of een training (op eigen locatie). Ikas heeft haar incompany trainingen uitgebreid. In dit artikel informeren wij over de voordelen van een incompany training.

Voorheen reisden werknemers naar een externe locatie voor het volgen van een opleiding, cursus of training, de laatste jaren is hierin een duidelijke verschuiving te zien. Er is namelijk een toenemende voorkeur voor “incompany trainingen”. Een incompany training houdt in dat de training of opleiding in de organisatie zelf plaatsvindt. Hierdoor is het flexibeler een training in te plannen en daarnaast biedt een incompany training meer voordelen. Deze hebben wij op een rij gezet:

  • Een incompany training kan plaatsvinden in de organisatie zelf of een eigen locatie.
  • Vaak is een incompany training goedkoper, zelf voorzien in een locatie zorgt voor een lager cursustarief per deelnemer.
  • Incompany trainingen zijn maatwerk, de training kan naar wens helemaal afgestemd worden op eigen omgeving en eigen materieel.
  • Een incompany training is minder tijdrovend. Werknemers blijven in de eigen werkomgeving waardoor zij geen tijd verliezen aan reizen en is er tevens geen sprake van extra reiskosten.
  • Een incompany training draagt bij aan teambuilding. De training wordt gegeven in een vertrouwde omgeving met eigen collega’s. Dit komt niet alleen de onderlinge interactie ten goede, maar ook de toepassing in de praktijk. Daarnaast blijft de leerstof beter hangen.

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die zichzelf kunnen en mogen ontwikkelen niet alleen gelukkiger zijn in hun werk, maar ook gemotiveerder zijn en daardoor beter presteren. Werknemers worden waardevoller voor de organisatie en dat heeft een positieve werking op de bedrijfsresultaten.

Op de foto ziet u onze instructeur.

    Heeft u interesse in een incompany training en/of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.