De voorspellingen zijn duidelijk vanaf vanavond is er onstuimig weer op komst, er worden maar liefst twee stormen verwacht. Dudley zal donderdag voor veel wind zorgen en Eunice zal vrijdag worden verwacht.  Landelijk kan dit inhouden dat de wind aan zal halen tot windkracht 8 a 9 met windstoten tot 130 km/u!

Harde wind kan veel impact hebben op de uitvoering van werkzaamheden buiten, zo is het verstandig om losliggende materialen zoals houtplaten en isolatie vandaag op te ruimen. Controleer vast opgestelde steigers of ze nog voldoende geborgd zijn, vergeet hierbij niet om naar de platforms te kijken. Tijdens de storm (> 6 bft) is het niet toegestaan om op hoogte te werken of hijsactiviteiten uit te voeren. Hou de actuele weersvoorspellingen dus goed in de gaten.

Na de storm dient een vast opgestelde steiger altijd gecontroleerd te worden of deze op een veilige manier kan worden betreden c.q. worden gebruikt. Als de windsnelheid in de storm boven de 8 Beaufort (windsnelheid vanaf 17,2 m/s) dan dient de steiger geïnspecteerd te worden door een steigerinspecteur.