Vandaag, donderdag 25 mei 2023 is het de Landelijke Fiets naar je Werk Dag, een moment om medewerkers extra te stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. We hebben tot nu toe geen mooi voorjaar gehad, maar deze week is er sprake van aangename temperaturen. Dat wordt dus dubbel genieten! 

Fietsen heeft heel veel voordelen. Het is niet enkel stimulerend voor je conditie, maar het helpt je ook stress te verminderen. Het buiten zijn heeft een positieve impact op je stemming en dat willen we toch allemaal? Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die regelmatig naar het werk fietsen, gezonder en fitter zijn en daardoor minder vaak ziek zijn. Daarnaast heeft fietsend naar je werk natuurlijk ook positieve effecten voor het milieu. 

Meedoen?

Wil je als werkgever meedoen aan de Fiets naar je Werk Dag? Dat kan heel eenvoudig door medewerkers te informeren wat deze dag inhoudt. Daarnaast is er een communicatiepakket Fiets naar je Werk Dag 2023 wat je gratis kunt downloaden. In dit communicatiepakket zitten voorbeelden van teksten, logo’s, foto’s en een leaflet. Dit zal volgend jaar ook worden aangeboden. Daarnaast kunnen de volgende punten ook bijdragen om het extra onder de aandacht te brengen bij de medewerkers:  

  • Zorg dat het fietsplan binnen de organisatie bekend is en dat veel medewerkers hiervan gebruikmaken. De werkkostenregeling maakt het aanbieden van zakelijk fietsen voor de werkgever aantrekkelijk.
  • Verstrek een aardigheidje aan de medewerkers die deelnemen aan de Fiets naar je Werk Dag, hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een waterbidon met logo, is meteen ook een extra promotie voor het bedrijf.
  • Niet iedere medewerker heeft zijn fiets goed onderhouden, verras de fietsende medewerkers door een mobiele fietsenmaker te regelen die eventueel reparaties gelijk kan verrichten.

Heeft u vragen? Onze adviseurs helpen u graag.