Mijn naam is Alette van de Berg, ik ben werkzaam als adviseur bij Ikas. Verder ben ik Hogere Veiligheidskundige en Hogere Arbeidshygiënist. Naast dat ik operationeel werkzaam ben binnen Ikas, ben ik sinds enkele jaren ook de directeur.

Iedereen die mij kent, beschrijft mij als een harde werker. Functioneren onder grote druk vind ik namelijk niet vervelend en een uitdaging ga ik niet uit de weg. Dit zat er al vroeg in, ik kom namelijk uit een echte ondernemersfamilie.

“En daar zat ik dan… Op sollicitatiegesprek bij mijn eigen vader.”

Toen ik 11 jaar was wilde ik meer zakgeld. Volgens mijn vader ging de zon niet voor niets op. Ik vroeg mijn vader of ik in zijn bedrijf mocht werken. Hij gaf toen aan dat hij alleen mensen met een typediploma aannam. Ik haalde meteen mijn typediploma. Opnieuw vroeg ik aan mijn vader of ik in het bedrijf mocht werken. ‘Nee’, was zijn antwoord, ‘ik neem alleen mensen aan die solliciteren’. Ik was lichtelijk gefrustreerd, maar ik heb een mooie sollicitatiebrief verzonden. En daar zat ik dan… Op sollicitatiegesprek bij mijn eigen vader. In dat gesprek moest ik vertellen wat ik ging betekenen voor de organisatie en vond er een onderhandeling plaats over mijn salaris. Ik vond het verschrikkelijk! Maar nu kijk ik er met een glimlach op terug. Toen was ik al een doorzetter. Ik geef namelijk niet op en houd er niet van om te zeggen dat ik iets niet kan. Ik zoek altijd naar (praktische) oplossingen. Hierdoor kan ik mij erg vinden in de quote: Either I will find a way, or I will make one”.

“Mijn motto is dat je nooit te oud bent om te leren.”

Ik heb een technische vooropleiding gehad en vervolgens heb ik de opleiding scheepsmakelaar gevolgd. Toen ik mijn opleiding had volbracht, was er sprake van een financiële crisis in Nederland. De verkoop van schepen kwam volledig stil te liggen. Een onderdeel van mijn opleiding was hypotheken en verzekeringen. Via deze weg ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een verzekeringsmaatschappij. Ondanks dat ik daar met plezier werkte, miste ik het werken in de praktijk en het hebben van contact met klanten. Mijn vader was werkzaam als veiligheidskundige. Ik heb mezelf omgeschoold en zo ben ik in het vakgebied gerold.

Ik ben altijd bezig om mezelf (en mijn bedrijf) te ontwikkelen. Ik haal mijn inspiratie uit het nieuws, uit gesprekken met klanten en uit problematieken die bij deze klanten spelen. Mijn motto is dat je nooit te oud bent om te leren. Inmiddels weet ik dat mijn energie oneindig is. Toch is het ook gelijk mijn valkuil. Door mijn energie en nooit ophoudende nieuwe ideeën, is het voor anderen soms wel lastig om mij bij te houden.

Ik vind het belangrijk plezier in het leven te hebben, maar ook klaar te staan voor anderen. Daarom doe ik in mijn vrije tijd vrijwilligerswerk. Daarnaast ben ik ook de voorzitter van de Ondernemersvereniging de Driehoek en maak ik deel uit van het bestuur van de Stichting Bedrijfsbeveiliging Flevoland.

Heb je een vraag of wil je advies over een onderwerp, neem dan gerust contact met mij op. Ik denk graag mee in praktische oplossingen.