Tijdens Covid is het aantal wandelaars behoorlijk toegenomen en veel wandelaars zijn ook na de pandemie blijven wandelen. De stappenteller is een bekend fenomeen geworden en wordt door velen als leidraad aangehouden.

Wandelen is laagdrempelig en gezond. Mensen die regelmatig wandelen voelen zich energieker. Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan en deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt.

Dagelijks zien we op en rond industrieterreinen en kantoorcomplexen lange slierten wandelaars die tijdens de lunch de benen strekken en gezamenlijk een wandeling maken. Door wandelen toe te voegen aan de dagelijkse routine ontstaat een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers.

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal wandelaars in Nederland de 10 miljoen ruim overschreden heeft. De Wandel Tijdens Je Werkdag is bedoeld om nog meer mensen in beweging te krijgen. Onder het motto “Uit je hoofd, in de benen” worden werkgevers en werknemers opgeroepen om op donderdag 4 april samen stappen te gaan zetten. Meld je aan via deze link en moedig ook je collega’s aan om mee te doen.

Het afgelopen jaar is bekend geworden, dat klachten over mentale gezondheid en stress-gerelateerd verzuim bij werknemers sterk zijn toegenomen. De deur openzetten en gaan wandelen kan letterlijk een eerste stap in verbetering van deze situatie zijn.

Heeft u vragen over stressgerelateerde verzuim of aandachtspunten m.b.t. mentale gezondheid op de werkvloer? Neem dan contact met ons op, onze adviseurs helpen u graag.