Voor veel ouders zal het een feest van herkenning zijn. Zowel mijn partner als ik werken fulltime en zijn de ouders van twee jongens van 9 en 12 jaar. Over het algemeen kunnen wij school, sport en allerlei andere activiteiten van de kinderen goed afstemmen en hebben weinig oppas nodig. Fijn voor de kinderen maar zeker ook voor ons.  

Met het ouder worden van de kinderen merk ik dat alles een stuk makkelijker wordt. Maar wanneer je net lekker in het schoolritme zit,  is het alweer vakantie. Juist die vakanties zijn best lastig om ingevuld te krijgen. Het is ook niet haalbaar om iedere schoolvakantie vrij te nemen en thuiswerken is dan een goede optie. Over het algemeen vermaken de kinderen zich goed, maar soms is het ook goed om een activiteit te bedenken.  

Toen de kinderen jonger waren vond ik speelparadijzen een uitkomst, de kinderen konden hun energie kwijt en ik kon rustig in een hoekje met mijn laptop werken. Gelukkig kan ik tijdens het werken mij heel goed afsluiten voor mijn omgeving 😉. Inmiddels heb ik wat nieuws ontdekt.

Beide kinderen zijn gek op zwemmen en laten wij nu in de buurt een prachtig zwembad hebben, waar in de schoolvakanties  ook nog eens veel activiteiten georganiseerd worden en waar de kinderen graag aan meedoen. Het mooiste van alles is, dat er in het zwembad een fantastische Grand Café-achtige plek is, waar je als ouders lekker rustig kunt zitten; werken in mijn geval. Ik vind het een uitkomst, maar ik ben wel benieuwd hoe creatief andere ouders zijn in vakantieperiodes.

 Alette