Op 4 april is het Nationale Collegadag.  Deze dag vieren we al sinds 2013.

Je collega’s zijn belangrijk en op deze dag kan je dit laten blijken door je waardering uit te spreken. Natuurlijk is het ook leuk om waardering te ontvangen. Fijne collega’s kunnen je werk zoveel leuker maken en zorgen dat je met plezier naar je werk gaat. Bedank op deze dag je collega’s, dit kan al met een klein gebaar.

Een compliment ontvangen is al een gevoel van waardering en draagt bij aan een betere werksfeer en geeft meer werkmotivatie. Het geven van een compliment heeft ook een positief effect op degene die het compliment geeft. Mocht je moeite hebben met het uitspreken van waardering, kan je dit oplossen door iets anders te bedenken. Maak bijvoorbeeld samen een wandeling tijdens de lunchpauze  en praat ondertussen gezellig met elkaar, of hang op een prikbord een briefje met een leuke tekst of stuur een appje met een persoonlijke boodschap.

Misschien heb je net een nieuwe collega, dan is deze dag ook een goede kans om met deze nieuwe collega in gesprek te gaan om hem/haar beter te leren kennen.

 Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een collega op Nationale Collegadag in het zonnetje te zetten. Het maakt niet uit hoe, belangrijk is dat je laat blijken dat je blij bent met je collega! Uiteraard hoeft dit niet alleen op 4 april, maar mag dit het hele jaar door.