Home » Onze diensten » Keuringen & inspectie » Valbeveiligingsinstallaties

Valbeveilingsinstallaties

Is uw dak voorzien van een valbeveiligingsinstallatie en bent u eigenaar van het gebouw dan bent u verplicht om deze installatie jaarlijks te keuren. Valbeveiligingsinstallatie worden blootgesteld aan allerlei weersinvloeden en zijn door het gebruik aan slijtage onderhevig.

Uniek is dat al onze keurmeesters zijn gecertificeerd voor het keuren van alle merken valbeveiligingsinstallaties. Tijdens de keuring wordt niet alleen gekeken naar de zichtbare staat van de valbeveiligingsinstallatie maar ook of het systeem op de juiste manier is gemonteerd en hiermee voldoende stevigheid heeft om een val te blokkeren. Indien door u gewenst kunnen onze keurmeesters ook trektesten uitvoeren op de installatie.

De goedkeuring wordt aangemerkt op het systeem en uiteraard vastgelegd in het aanwezige logboek.

Behalve dat u, als gebouw eigenaar, verplicht bent om u valbeveiligingsinstallatie te keuren bent u ook verplicht tot het hebben van een aanvullende Risico Inventarisatie- en evaluatie (RI&E) ook wel genoemd een Dak RI&E. Bent u niet in het bezit van een dak RI&E onze adviseurs kunnen deze voor u opstellen. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op onze website bij aanvullende RI&E.

Wilt u meer weten over keuring en inspectie van valbeveiligingsinstallaties?