Recentelijk zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de verzekeringen van werkmaterieel in Nederland. Vanaf 2024 is het verplicht om elk rijdend werkmaterieel, zoals heftrucks en elektrische palletwagens, te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA), ongeacht waar het voertuig wordt gebruikt. De wijziging is ingevoerd om de veiligheid te waarborgen en de aansprakelijkheid bij ongevallen te dekken​.

De nieuwe regel houdt in dat het begrip “deelname aan het verkeer” is verwijderd uit de wet. Voorheen was het toegestaan om werkmaterieel dat alleen op eigen terrein werd gebruikt,  onverzekerd te laten. Dit is nu niet meer toegestaan; alle motorrijtuigen, inclusief werkmaterieel, moeten verzekerd zijn volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)​.

Het afsluiten van een werkmaterieelverzekering is nu verplicht voor alle bedrijven die met dergelijke machines werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. 

Wilt u meer informatie over rijdend werkmaterieel of heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op, onze adviseurs helpen u graag.