Het einde van het jaar is traditiegetrouw het moment om terug te blikken op het jaar dat wij achter ons gaan laten. Voor ons was 2023 een bijzonder jaar; wij sluiten namelijk ons 25-jarig jubileumjaar af. Op zakelijk vlak is het ons goed gegaan, Ikas groeit nog steeds. Zo hebben wij recentelijk onze dienstverlening uitgebreid door het behalen van de REOB certificering. Hiermee zijn wij nu ook gecertificeerd voor het keuren en onderhouden van brandblussers.

Dit jaar zijn onze keurmeesters daarnaast opgeleid voor het keuren van magazijnstellingen, een mooie aanvulling op het gebied van keuringen. Ook op andere gebieden hebben wij niet stilgezeten, zo zijn wij het afgelopen jaar steeds meer betrokken geweest bij ontwerp- en uitvoeringsfases van grootschalige projecten. Wij noemen er slechts een paar: ontwikkeling Campus Shell Den Haag, Paleis van Justitie Den Haag, ontwikkeling Schiphol en de  energieopslag bij de Maxima Centrale. Mooie projecten die hopelijk de komende jaren in uitvoering zullen gaan.

Wanneer Ikas groeit, betekent dit dat er uiteraard ook een aantal nieuwe medewerkers in dienst zijn gekomen. Het jaar sluiten wij dan ook af met een team van negen medewerkers. Van oorsprong zijn wij een familiebedrijf, dit betekent dat wij er voor elkaar zijn, in goede, maar ook in slechte tijden. Dit maakt ons een hecht team.  En net zoals in alle families, hebben wij het afgelopen jaar al deze soorten situaties met elkaar meegemaakt. Dankbaar kunnen wij zijn dat de goede momenten nog altijd overheersen.

Met het topteam dat wij hebben, is Ikas klaar voor de toekomst. Want ook het komende jaar zal Ikas verder groeien, zonder enige concessies te moeten doen op de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn. Het jaar 2024 zal voor ons een “transitie jaar” worden. De verschuivingen en veranderingen zullen wij uiteraard toelichten gedurende het komende jaar.  Voor nu wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond, maar bovenal veilig 2024.

Alette