Home » Onze diensten » Keuringen & inspectie » Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap

Onze keuringen van elektrisch gereedschap worden volledig uitgevoerd volgens de NEN 3140. Om er voor te zorgen dat onze keuringen volledig voldoen aan de verplichtingen worden onze keuringen verricht door een daartoe bevoegde keurmeester en uiteraard wordt al ons meetapparatuur jaarlijks gekalibreerd.

De norm stelt het ook verplicht dat er een volledige administratie wordt bijgehouden per machine. Zo wordt elke machine door ons voorzien van een identificatienummer en wordt op de machine visueel waarneembaar gemaakt tot wanneer de machine is gekeurd en volgens welke norm. Onze keuringsstickers zijn uitgevoerd in de door het IMO vastgestelde jaarkleur hierdoor is het eenvoudig visueel waarneembaar tot welk jaar de keuring geldig is.

De keuringen worden vervolgens verwerkt in registerlijsten (machinelijsten). Alle gekeurde machines worden door ons uitgebreid geregistreerd, waarbij opgenomen wordt; het soort machine, merk, type, isolatieklasse, locatie en de laatste keuringsdatum. Van iedere machine wordt afzonderlijk een certificaat van goedkeuring afgegeven. 

Onze administratie is volledig gedigitaliseerd, hierdoor is het mogelijk om deze machinelijst te importeren in uw eigen magazijnregistratie. Heeft u geen magazijnregistratie dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze online tool waarbij u online inzicht heeft in uw machines en de status van deze machines.