De Dag van de Goede Daad is een jaarlijks terugkerende dag waarbij wereldwijd aandacht wordt besteed aan het doen van goede daden en kleine vriendelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld door iets aardigs te doen voor een ander, maar ook  door het organiseren van liefdadigheidsevenementen. Het doel van deze dag is om een positieve impact te creëren, de vitaliteit te bevorderen en de cultuur van vriendelijkheid uit te dragen.  Meedoen is simpel, je hoeft alleen maar een goede daad uit te voeren.

Deze dag is dan ook een goede aanleiding om werknemers aan te moedigen een vriendelijk gebaar te maken naar collega’s, klanten of de gemeenschap. Dit kan op allerlei verschillende manieren, zoals het delen van complimenten of het helpen van collega’s. Het organiseren van een liefdadigheidsevenement is een mooie manier om dit in de praktijk te brengen en kan bijvoorbeeld als teambuilding activiteit uitgevoerd worden. Uiteindelijk gaat deze dag om het bevorderen van de cultuur van vriendelijkheid en het vergroten van betrokkenheid, ook binnen de organisatie. 

“Wie goed doet, goed ontmoet”, een oude Nederlandse uitdrukking die aangeeft dat het goede voor beide kanten werkt. Ontmoeten en verbinden maakt je blijer, wijzer en gezonder. En wie wil dat nou niet?